1 Aralık 2012 Cumartesi

Türkiye de Kayak Merkezleri, Kayak Merkezleri Adresleri

Uludağ,

 Bursa Uludağ ülkemizdeki en eski kayak merkezidir. Bursa şehir merkezinden 36 km, İstanbul'dan ise 150 km uzaklıktadır. İstanbul'a yakınlığı sayesinde haftasonu kayakçıları için muhteşem bir fırsat oluşturmaktadır. Alp stilindeki otelleri ile Uludağ, 1750-2543 metre yükseklikte muhteşem bir kayak ve konaklama cennetidir. Çam ormanlarının arasından kayabileceğiniz yamaçlar kayağa yeni başlayanlar için de uygundur. Kayak sezonu Aralık ve Mart ayları arasındadır.


Kartepe,

Kocaeli İstanbul’a sadece 115 km mesafede bulunan Kartepe'de kayak için en uygun zaman Aralık-Mart arasıdır. Kar yüksekliği, normal kış koşullarında üç metreye kadar ulaşabilmektedir. Mevsim başında toz, mevsim sonunda ıslak kar özellikleri görülür.Kartepe kayak merkezinde 4 lift 3 telesiyej 1 teleski mevcut olup pist uzunlukları 400 m ile 3500 m arasında değişmektedir. Kartepe kayak merkezi Maşukiye’ye 15 km. , İzmit’e 25 km olup İstanbul’a 1 saat 15 dakika ve Bursa’ya 2 saat uzaklıktadır.



Palandöken, Erzurum 

 Son yıllarda Palandöken ülkemizin en popüler kayak merkezi haline gelmiştir. Erzurum havaalanından yarım saatlik mesafede olması ve lüks otel konaklama imkanları sayesinde kazandığı popülerlikte yapılan yatırımların da etkisi büyüktür. Palandöken yerli kayakseverlerin yanı sıra Rus ve Hollandalı kayakçıları da ağırlamaktadır. Şehir merkezi sadece 5 km uzaklıktadır. Yamaçların yüksekliği 2150 ve 3200 metre arasında değişmektedir.


Erciyes, Kayseri 

 Dağcılık ve kış sporları denildiğinde akla gelen Erciyes dağı Kayseri'nin güneyinde yükselir. Tepesi buz ve karla kaplı olan dağ Anadolu'daki en yüksek volkanik dağdır. Erciyes Kayak Merkezi Kapadokya'nın doğusunda ve şehir merkezinin güneyinde bulunur. Şehir merkezinden uzaklığı 25 km olup yolculuk 30 dakika sürmektedir. Kayseri havaalanından 35 km uzaklıktadır ve 45 dakikada ulaşılabilmektedir. Toplamda 12 kmlik pist bulunur. Aralık ve Nisan ayları arasında kayağa elverişlidir. Kayak merkezinde bir otel bulunur ve malzemeler merkezin içerisinden kiralanabilir.


Kartalkaya, Bolu 

 Batı Karadeniz'de bulunan Kartalkaya Bolu şehir merkezine 54 km uzaklıktadır. Ankara havaalanına 220 km olan mesafe otobüs aracılığıyla 4 saat sürmektedir. 1800-2221 metre yüksekliklerdeki yamaçlarda kar kalınlığı 3 metreyi bulmaktadır. Kayak yapılabilecek aylar Aralık'ta başlayıp Mart'ta sona ermektedir.


Sarıkamış, Kars 

 Sarıkamış kayak merkezi Kars'tan 60 km uzaklıkta'dır. Kars havaalanı oldukça yakındır. 50 km ve 40 dk uzaklıktadır. Sarıkamış özellikle bol kar yani yeni yağmış kar açısından ünlüdür. 2200-2634 metre yükseklikteki pistler çam ormanlarının arasından geçer ve rüzgardan korunmanızı sağlar. Sezon genellikle Aralık ve Mart ayları arasındadır. Saatte 2400 kişi kapasitesiyle Sarıçam telesiyeji Türkiye'deki en modern ve büyük telesiyejdir. 2700 metre yükseklikteki Cıbıltepe başlangıçtan profesyonele kadar her türlü kayaksever için uygundur. Kayak malzemeleri buradan kiralanabilmektedir.


Ilgaz Dağı, Kastamonu 

 Genelde Aralık ve Mart ayları arasında yapılan kayağın yanı sıra trekking, dağ bisikleti, koşma ve uzun yürüyüş gibi aktivitelerde burada mümkündür. Ilgaz dağlarının ferahlığı, temiz havası ve çam ormanlarının güzelliği tüm stresi almaktadır. Ilgaz dağları yılın her mevsiminde ziyaret edilebilir.


Saklıkent, Antalya 

 Saklıkent kayak merkezi 2000 metre yüksekliktedir.En iyi sezon Ocak ve Nisan ayları arasındadır. Mart ve Nisan aylarında hem kayak yapılabilir, hem de denizin tadı çıkarılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

E-Bülten

E-Bültene kaydolduğunuzda, yayınlanan her yazı anında size email yoluyla ulaşır.

Copyright © 2012 blueyesil, All Right Reserved. Türkçeleştirme Furkan Özden