19 Şubat 2012 Pazar

Ev Telefonunu Cep Telefonuna Yönlendirme Nasıl Yapılır?

Telefonunuzun tüm işlevlerini biliyor musunuz? İstediğiniz saatte uyanmak, meşgul hatlara zahmetsizce ulaşmak için yalnızca birkaç tuşa basmanız yeterli!
İSTANBUL - Günlük hayatta ayrılmaz bir parçamız haline gelen telefonlar, yaşamı kolaylaştırıcı çok sayıda marifete sahip. Telefonun en önemli işlevleri arasında uyandırma, başka bir telefona çağrı yönlendirme, meşguldeki aboneyi bulma, telefon kilitleme, rahatsız edilmeme ve tercihli direkt arama gibi hizmetler geliyor.

Abonenin, dijital özelliğe sahip telefonlardaki 'uyandırma' ve 'rahatsız edilmeme' işlevleri dışındaki hizmetlerden yararlanabilmesi için bağlı bulunduğu Türk Telekom Telefon Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurması gerekiyor. Telefonların bilinmeyen marifetlerinin bir bölümü şunlar:

Uyandırma
Örneğin sabah saat 06.00'da uyanmak istiyorsanız, telefonunuzda bulunan sembol ve numaraları kullanarak (* 55 * 06 00 #) yazmanız gerekiyor. Bu programı iptal etmek için ise çevir sesini aldıktan sonra (# 55 #) basmanız yeterli.
Rahatsız edilmeme Kimse sizi telefonla aramasın, ancak kendiniz görüşebilin istiyorsunuz... Ahizeyi kaldırıp çevir sesini duyduktan sonra (* 26 #) işlemini tuşlayın. İptal etmek için (# 26 #) işlemini tuşlayın.


Meşgulü bulma
Aradığınız telefon sürekli meşgul. Ahizeyi kaldırıp çevir sesini aldıktan sonra aramak istediğiniz numarayı tuşlayın. Meşgul sesini duyduktan sonra çatalaltı kontağına basıp özel çevir sesini alın. Daha sonra da aralıksız şekilde (* 37 #) tuşuna basın. Onaylama tonunu aldıktan sonra telefonunuzu kapatabilirsiniz. Meşguliyet bittikten sonra telefonunuzun zili farklı bir şekilde çalarak sizi uyaracaktır. Ancak bu zili duyduktan sonra telefonu 15 saniye içinde açmalısınız. Ahizeyi kaldırdığınızda, aradığınız kişinin telefonu çalmaya başlayacaktır. Programı iptal etmek için (# 37 #) tuşlayın.


Çağrı yönlendirme
Arayanların sizi kolayca bulabilmesi için bulunduğunuz yerdeki telefona yönlendirme yapabilirsiniz. Diyelim ki, bulunduğunuz yerin telefon numarası (245 55 55) olacak. Kendi telefonunuzun ahizesini kaldırıp çevir sesini aldıktan sonra (* 21 * 245 55 55 #) yazacaksınız. Yeniden evinize döndüğünüzde bu işlemi iptal etmek istiyorsanız, (# 21 #) yazmanız yeterli.


Ev telefonunu yönlendirme
Seyahate cep telefonuyla gideceksiniz, ama evinizi arayanlar olabileceğini düşünüyorsunuz... Cep telefonunuzun numarasının (0 532 222 22 22) olduğunu varsayalım. O halde, ev telefonunu
cep telefonunuza yönlendirmek için ev telefonunuzun ahizesini kaldırıp çevir sesini aldıktan sonra (* 21 * 0 532 222 22 22 #) yazacaksınız.


İptal için : #21# yi tuşlayacaksınız .....


Tercihli direkt arama (acil durumlarda evdeki bir yakınınız sizi aramak isterse ve tel numaranız aklına gelmezse ya da numara çevirmeyi bilmiyorsa işte yapmanız gerekenler )

Evde yaşlı bir ebeveyn ya da küçük çocuğunuz var. Gerektiğinde onun sizi aramasını istiyorsanız şu işlemleri yapın: Diyelim, bulunduğunuz telefon numarası (526 00 00). Ahizeyi kaldırıp çevir sesini aldıktan sonra (* 53 * 526 00 00 #) tuşlayın. Onaylama tonunu duyunca telefonunuzu kapatın. Size ulaşmak isteyen yaşlı kişi ya da çocuğunuz telefonu eline alıp 10 saniye beklediği takdirde otomatik olarak bu numara aranacaktır. Programı iptal edeceğiniz zaman da (# 53 #) tuşlayın. (aa)

0 yorum:

Yorum Gönder

E-Bülten

E-Bültene kaydolduğunuzda, yayınlanan her yazı anında size email yoluyla ulaşır.

Copyright © 2012 blueyesil, All Right Reserved. Türkçeleştirme Furkan Özden