MUZ'UN FAYDALARI!
Muzun içeriğinde, bol miktarda folik asit, B6 vitamini, nişasta, potasyum ve şeker bulunur. Sütle birlikte yenilen muz, vücuda bol demir, kalsiyum ve vitamin verir. B1, B2, C, D, E ve P vitaminleri ile magnezyum, bakır, demir ve fosfor mineralleri de bulunur.
Çocukların vücutlarının gelişmesini, hastaların ise kendilerini toplamasını sağlar. Muz sinir ve beyin yorgunluğunu giderir. Kalp için şifalıdır. Bedenen ve zihnen çalışanlara, las sistemine, mafsal ve böbrek iltihabı olanlara, bağırsak hastalarına muz çok faydalıdır.
Yüksek tansiyonu olanlarda Muz tansiyonu düşürmede çok faydalıdır. Muz bol vitaminleri ile sinir zafiyetini, sinir ve beyin yorgunluğunu giderir. Bedenen ve bilhassa zihnen çalışanlara muz çok faydalıdır.Sinir rahatsızlığı olanalar: Hergün iki yemek arası saatlerde (10 veya 15 de) iyi olgunlaşmış 1 muz ezilmeli ve iki yemek kaşığı bal ve 1 kaşık taze krema karıştırıp sade veya ekmekle yemeli 8-10 gün buna devam etmelidir.
Muz taneni, nişastası ve diğer maddeleri ile barsak rahatsızlığını giderir. Yalnız sellülozu olmadığı için peklik çekenler muzu yalnız yememeli, portakal veya armut gibi barsaklara yumuşaklık veren meyve veya sebze yemekleri arkasından yenmelidir.
Muz taze olarak yenmesinin yanında, yüz ve cilt bakımında da sıklıkla kullanılır. Cildi besler ve temizler. Muz, limon suyu ile merhem haline getirilip egzama üzerine sürülürse faydası görülür. Tam olgunlaşmamış olan muzun hazmı biraz zor oluğundan muzu olgun olarak yemek gerekir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder