15 Şubat 2012 Çarşamba

Anne Sütünün Özellikleri, Anne Sütü Muzicesi

ANNE SÜTÜNÜN EN ÖNEMLİ 12 ÖZELLİĞİ
1. Her zaman sterildir, ısı derecesi idealdir.
2. Besin ögesi bileşimi bebeğin gereksinmelerine uygundur.
3. Koruyucu etmenleri içerir.
- Sindirime yardımcı aktif enzimler içerir (yağ sindirimi için lipaz)
- Enfeksiyonu önleyen ögeler içerir
- Hormonlar ve büyümeyi sağlayan ögeleri içerir
4. Anne sütü alan bebeklerde solunum yolu ve mide-barsak enfeksiyonları daha az görülür.
5. Anne sütü verilmesi orta kulak iltihabı riskini azaltır.
6. Anne sütü çene ve diş gelişimini sağlar.
7. Bazı kronik hastalıkların oluşma riskini azaltır (tip I diyabet, çölyak hastalığı, obezite, koroner kalp hastalığı gibi).
8. Alerjiye karşı koruyucudur ve bebeği pişikten korur.
9. Bebeğin ruhsal, bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olur.
10. Ucuzdur, hazırlama sorunu gerektirmez.
11. Anne ve bebeği arasındaki duygusal bağı güçlendirerek sevgi dolu bir ilişkiyi kolaylaştırır.
12. Annenin sağlığını korur. Emziren annelerde göğüs kanseri, yumurtalık kanseri, kemik erimesi ve kansızlık (anemi) oluşumu azalır. Anne sütü uterusun eski haline dönmesine yardımcı olur, anneyi aşırı kan kaybından korur

0 yorum:

Yorum Gönder

E-Bülten

E-Bültene kaydolduğunuzda, yayınlanan her yazı anında size email yoluyla ulaşır.

Copyright © 2012 blueyesil, All Right Reserved. Türkçeleştirme Furkan Özden